Χάρη στην τεχνική πρόοδο, η ποιότητα και η εμφάνιση του βινυλίου έχουν βελτιωθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Με ελκυστική σχέση τιμής-απόδοσης, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καλύμματα στο σαλόνι. Κατά το σχεδιασμό ενός σπιτιού, ένα γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα: η ατομικότητα! Δεν υπάρχει πλέον ένα σχήμα F, σύμφωνα με το οποίο τα διαμερίσματα είναι επιπλωμένα, και έτσι βρίσκουν τους πελάτες με σχεδιασμό βινύλιο μια ιδανική εναλλακτική λύση για παρκέ ή laminate.

Vinyl – Σύγχρονο υλικό για το πάτωμα

ποιότητας δάπεδο-in-υπνοδωμάτια


Στον μοντέρνο σχεδιασμό και την οπτική, το βινυλικό δάπεδο πρωτοστατεί. Το εμπόριο προσφέρει πραγματικά ωραία ελαστικά που δεν θυμίζουν παλιά πάνινα παπούτσια. Οι σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής επιτρέπουν μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων. Τα παραδείγματα του Hori δείχνουν πόσο όμορφο και αυθεντικό βινύλιο μπορεί να φανεί στη φυσική οπτική. Ακόμη και η παλιά κατηγορία ότι το βινύλιο περιέχει επιβλαβείς ουσίες είναι πολύ παλιό. Όπως και άλλες επενδύσεις δαπέδου, το βινύλιο κατασκευάζεται σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN 685 και ξεχωρίζει σαφώς μέχρι τη σύγκριση άλλων υλικών όπως το πολυστρωματικό υλικό. Το πάτωμα βινυλίου που κατασκευάζεται στην Ευρώπη δεν περιέχει επιβλαβείς πλαστικοποιητές.

βινυλίου δάπεδο-in-όμορφο-καθιστικό

Πλεονεκτήματα βινυλίου

Η ποιότητα του βινυλίου είναι επωφελής, το κάλυμμα απορροφά θορύβους στο δωμάτιο και έτσι έχει θετική επίδραση στο κλίμα του χώρου διαβίωσης. Προαιρετικά, τα πατώματα βινυλίου ενσωματώνουν επίσης ενσωματωμένη μόνωση θορύβου ποδιών, εξαλείφοντας την ανάγκη για ένα ακόμη βήμα στην τοποθέτηση της μόνωσης. Λόγω των καλών ποιοτήτων του το βινύλιο είναι πολύ καλό και εύκολο να τεθεί. Ο επόμενος καθαρισμός πραγματοποιείται εύκολα με μια σκούπα και ένα υγρό πανί. Όχι μόνο στο σαλόνι, αλλά και στο μπάνιο – έτσι ώστε τα υγρά δωμάτια – μπορεί να τοποθετηθεί βινυλίου δάπεδο. Εδώ, αντί για το φυσιολογικό, χρησιμοποιείται μια αδιάβροχη κόλλα. Λόγω του χαμηλού ύψους του, το βινύλιο μπορεί επίσης να τοποθετηθεί όπου τα άλλα καλύμματα δαπέδου είναι πολύ ψηλά λόγω των κλειστών θυρών.

  Καθρέπτης με ξύλινο πλαίσιο - πρακτικό και κομψό

όμορφο υπνοδωμάτιο με βινυλίου

Μειονεκτήματα βινύλιο

Ένα μειονέκτημα μπορεί να είναι το λεπτό στρώμα, επομένως το βινύλιο θα πρέπει πάντα να τοποθετείται σε ομοιόμορφες επιφάνειες. Επιπλέον, βαριά αντικείμενα ή έπιπλα μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο πάτωμα. Το δάπεδο από βινύλιο δεν είναι εντελώς αδιάβροχο και επομένως πρέπει να καθαρίζεται μόνο υγρό, αλλά όχι υγρό. Η αφαίρεση του δαπέδου από βινύλιο απαιτεί χρόνο. Δεδομένου ότι το δάπεδο είναι κολλημένο, πρέπει να εργαστείτε προσεκτικά εδώ. Στη συνέχεια, το έδαφος απορρίπτεται μόνο σε έναν αποτεφρωτήρα.

βινυλίου δάπεδο δημιουργική μοντέρνο σχεδιασμό


Ερωτήσεις από την καθημερινή ζωή

Επιπλέον, το βινύλιο δεν θα πρέπει να εγκατασταθεί σε υπάρχοντα χαλιά. Αυτό δεν αντικαθιστά τη μόνωση του ποδομοχλού, αλλά μπορεί να είναι η αιτία μιας μεταγενέστερης φόρμας. Πλακάκια από την άλλη πλευρά είναι κατάλληλα ως βάση. Εδώ, μια ένωση ισοπέδωσης πρέπει να παρέχει μια επίπεδη επιφάνεια. Επίσης συνιστάται η μόνωση από το πάτωμα.

βινυλίου δάπεδο μοντέρνα και κομψή κουζίνα