показ


В супермаркета винаги преминах авокадото. От дълго време го считах за прекалено екзотичен плод за мен. Не знаех как да се справя. И тогава срещнах някои хора, които са свързвали ежедневието си с поне един авокадо. Трябва също да науча какъв плод е това и какво го прави толкова популярен.

авокадо растителен коктейл


 Авокадото определено има редица положителни свойства за организма. Той също така е полезно допълнение към различни салати, храни и сосове, особено когато става дума за “guacamole”.

авокадо-гуакамоле засаждане

Но едва ли някога осъзнава, че семената от авокадо могат да растат и като декоративно дърво. Ако четете тази статия, ние сме 100% сигурни! И тъй като авокадовото дърво не е толкова често срещано в магазините за растения, бихме ви посъветвали как да засадите авокадо.

авокадо растителна авокадо маска

Растително авокадо – не е трудно на 8 стъпки?

1.) Важно е на първо място да изберете зрели плодове, който поне на места има тъмно, кафяво оттенък. След това внимателно извадете почти кръглата сърцевина с нож. Семената се измиват под вода, като внимателно се почистват от целулозата.  

авокадо растителна 6


2.) Кълняемостта отнема между 4 и 6 седмици в зависимост от температурата на почвата.

авокадо-растение-авокадо (2)

3.) Следваща стъпка е ядрото с 3  Да пробие клечки за зъби и да виси във вода. Целта тук е да поставим ядрото във водата, така че 1/2 от нея да остане над водата. Зъболекарите ви помагат с това. 

авокадо растителна dsc00670

4.) Изчакайте 1-2 дни за покълване на семената, след което добавете вода за всеки нов 2-3 дни.

авокадо засаждане авокадо

5.) След 2-3 седмици сърцевината ще започне да се корени. Дошло е времето, когато сте готови да отглеждате зародиша.

  Прясна пролетна идея: френски лалета!

авокадо-растение-засаждане авокадо-градина

6.) Изберете място (в градината или в саксия) и подгответе почвата за новото растение. Можете да направите пот с размери 20-25см. използвате.

авокадо растителна 7

7.) Извадете клечките за зъби от сърцевината и изкопайте дупка в земята, където можете да поставите ядрото.

авокадо-засаждат дърво-саксия

8.) В крайна сметка е необходимо само да заровиш дървото авокадо на бебето и да го напоиш. Запазете растението от този момент.

авокадо растителна wassern

авокадо растителна 5

авокадо растителна avocado_260712

Успех с авокадото!

авокадо растителна употреба