Върнете се в къщи след дълъг ден на работа и дори от дъното забележите красива тераса с цветни растения, които правят гледката толкова чудесно. Бихте завиждали на този собственик на жилище, ако … Спрете! Да, това всъщност е вашият балкон с красивата флора там. След това се усмихнете, защото сте горд собственик на балкона! Или – не сте наясно с тази ситуация и вие сте точно този пешеходец ревнив на балкона с хладната висяща декорация. Отново спирай! Ами … можете също така да създадете супер балкон със зеленина. Ще ви покажем някои идеи!

виси-balkonpflanzen - ретро-саксия


Закачащи балконни растения за великолепни външни пространства!

Всъщност има доста малко растения, които са подходящи за условията на балкона. Разбира се, трябва да помните какъв вид тераса ви предлага: светлина, влажност, сянка, водоснабдяване. Ако сте ясни, вече сте готови да изберете вашите балконни растения.

Балковите растения обикновено са едногодишни, които цъфтят само едно лято и могат да бъдат донесени през зимата. Балковите растения обикновено не са по-големи от 60 см. Когато става въпрос за катерене на растения, това е минималната граница. Окачените балконни растения обикновено се предпочитат, ако искате да ги използвате като естествен екран за балкона. Повечето балконски растения обичат слънчевите и частично сенчести места, но има и някои растения за балкона, които също са подходящи за сянка.

Украсете висящи балконни растения с цветни саксии

виси-balkonpflanzen-цветни-чаши-punktchen

виси-balkonpflanzen - цветни саксии

За да подредите балкона с висящи растения, просто трябва кутии, пясък и почва и избраните цветя, напр. Гераниуми, бегонии, фуксии, висящи чучулиги.

  Създаване на пеперуди - ние помагаме със 100 идеи!

 Закачащи балконни растения за частично засенчени балкони

Особено добре познати и популярни тук са бегонията, които можете да уредите да виси в много цветове. Бегониите цъфтят в червени, бели, розови, жълти, оранжеви и червени цветове. Фуксия, която изглежда доста добре, докато вися, цъфти от май до октомври. Цветята често са дори двуцветни и могат да бъдат бели, розови и лилави.

виси-balkonpflanzen-Висящи саксии


виси-balkonpflanzen-цветни-чаши

виси-balkonpflanzen-цвете-в-Трентино-Южен Тирол, Италия

 Закачалки балкон растения за слънчеви балкони 

Зелените принадлежат към цветята, които развиват много цъфтеж и могат да бъдат окачени, висящи много красиво като балконни растения. Цветята цъфтят от май до октомври и се нуждаят от място, което има много слънце. Трябва редовно да напоявате гъбичките, но да избягвате преливане. По-малко известни висящи балконни растения включват глог. Тези цветя цъфтят в цветовете бели и розови и образуват гъст цветен килим.

виси-balkonpflanzen-Shutterstock

виси-balkonpflanzen-хладно-балкон-цвете

Закачащи балконни растения с висящи тераси

виси-balkonpflanzen-покривна тераса

виси-balkonpflanzen-декорация

виси-balkonpflanzen-жълто-синьо-гр [п

Закачащи балконни растения в истинския смисъл

висящи кошници-balkonpflanzen

виси-balkonpflanzen-петунии

виси-balkonpflanzen богата флора-

виси-balkonpflanzen-розов

виси-balkonpflanzen-червено

висящи балконски растения - Тим Дауни

виси-balkonpflanzen-саксия

виси-balkonpflanzen-зеленчуци-на-балкон

виси-balkonpflanzen-Венеция-готик

виси-balkonpflanzen-Венеция-лилаво

виси-balkonpflanzen-тераса-в-Рим

Надяваме се, че сте се радвали на нашата статия за висящи балконски растения! Още предложения за декорация с растения можете да намерите и в следващите ни публикации.

Успех с дизайна на зеления оазис!