Вие сте в процес на преработка на вашия дом и боядисване на стените? В нашата изключителна статия за дизайн на стена ще ви покажем някои интересни техники за рисуване и ще ги обясним с лесни стъпки, за да ви помогнем с тази вълнуваща задача.

Когато проектирате четирите стени, вашето въображение не знае граници. С малко умение можете да осъзнаете най-необичайните техники за рисуване. Има обаче някои правила, които трябва да спазвате при изпълнение. Преди да ви разкажем повече за техниките, искаме да посочим няколко неща предварително.

Страхотни идеи за дизайн на стени

Стенен дизайн с черен цвят в трапезарията, мраморен облик


Подсилването на стената е важна предпоставка за чисти резултати. Служи за намаляване на абсорбцията на стените. Ако сте готови преди стените, ще имате нужда от по-малко боя, когато рисувате.

Използвайте следните техники, за да създадете креативен дизайн на стената:

Creative стена дизайн, техника за почистване, дневна, зелени, боядисване стени

Wischtechnik

За перфектната цветова схема трябва да изберете основен цвят, с който настройвате тона. Той ще определи и характера на стаята. Базовият цвят трябва да доминира над акцентите на контраста, създадени от глазурата. Важно е също да се хармонизира добре с цвета на глазурата.

  • Лепирайте рамката на вратите и дъските и боядисвайте стената в основния цвят по ваш избор.
  • Изберете глазура (прозрачен цвят) в различен сянка и поставете част от него в тава за боядисване. Разредете глазурата с вода.
  • Носете стерилни гумени ръкавици, за да защитите ръцете си. След това вземете ръкавица за почистване или друга помощ, като например кърпа, парцал или груба четка.
  • Повдигнете инструмента за шега в тавата за боя. Проверете предварително желания ефект върху картон или парче стари тапети.
  • Нанесете боята с кръгово движение, като работите отгоре надолу и избягвате по-дълги паузи.
  • Нанесете няколко слоя един върху друг, но позволете на всеки слой да изсъхне напълно.
  • За привлекателен ефект можете да направите стената с различни нюанси.
  Проектиране на младежки стаи - 25 творчески предложения

 намазване

  • Нанесете избрания основен цвят и го оставете да изсъхне добре.
  • Поставете втората боя в тава за боя и разредете с вода.
  • Леко потапяйте гъбата в боята, така че гъбата абсорбира само малко цвят.
  • Нарежете излишната боя върху парче картон.
  • Намалете стената с гъбата на нередовни интервали. Избягвайте по-дълги почивки.

видеоурок

Декоративен дизайн на стените, който съвпада с вашите мебели, създава красиви акценти и прави апартамента ви откроен. С абстрактен цветен шаблон обърнете всяка стена в шедьовър.

Абстрактни стени

Боядисване стена в коридора, дървен стол с модерен дизайн

Creative стена дизайн, опаковане техника, спалня, зелени, стени боя, идеи и инструкции


Wickeltechnik

  • Оцветете стената с избрания цвят и я оставяйте да изсъхне добре.
  • Потопете парцал във втория цвят и го навийте за дълго време.
  • Експериментирайте с техниката на навиване върху парче картон или стари тапети.
  • След като основната боя е изсъхнала, нанесете второто покритие с навитата хартия.

Подходяща техника за навиване

Цветните кристали в покритието отразяват светлината на околната среда. Поради тази причина, фактори като напр. позицията на прозорците в стаята, външният свят, видим през прозореца, и мебелите в стаята играят важна роля. Екологията може да направи или цвят да изглежда по-интензивен или по-мек, като по този начин основно променя атмосферата. Следователно, цветовете трябва да бъдат избрани мъдро. В някои онлайн магазини можете да поръчате цветни проби безплатно и лесно да сравните кой цвят ви привлича най-много.

Ако сте решили да направите самите стени в дома си, трябва да обърнете внимание на тънкостите на съответната техника за проектиране на стени и да не запишете материалите. Най-добре е да поръчате от един и същ производител за най-добри резултати в комбинация.

Spachteltechnik

Мрамор ефект

  Cantilever стълби - Cool идеи!

Можете да експериментирате както с цвета, така и с техниката на покритие. С различни техники, цветове и материали можете да постигнете невероятни цветови и повърхностни ефекти. Да вървим!