Квартал Хамбург Blankenese може да погледне назад към дълга история. Първоначално Blankenese е риболовно село. Благодарение на уникалното си местоположение на Елба, първите богати хамбургери през 17 век паднаха на мястото, където построиха къщи и паркове. Името Blankenese идва от Low German и се състои от думите ярък (непокрити, гладки, блестящи) и NEES (Нос) заедно: Blankenese означава толкова, колкото лъскав нос и се дължи на бял пясъчен край, който се издига до Burchardiflut 1634 в Елба.

Специалното място на Treppenviertel

Blankenese пленява с красивото си местоположение. Необичайно за плоския север се намира на 74 метра височина Süllberg. От върха имате спираща дъха гледка към Елба и забележителностите на Хамбург, пристанището. Тук можете чудесно да наблюдавате входящите кораби. Blankenese може да спечели в допълнение към гледката си със своя зелен пейзаж. Малки линии на навиване дават на Blankenese специален чар. С многобройните си паркове, спокойствието и чуруликането на птици, Blankenese е пълният контраст с вътрешния град Хамбург, който може да бъде достигнат бързо с автомобил и обществен транспорт.

Изглед от Süllberg до Елба и красиви вили

Blankenese красива вила област в Хамбург

Страхотна архитектура във вилната зона Blankeneser

Blankenese има свой собствен стил на къща, който може да бъде описан като смес от средиземноморски и скандинавски стилове. Тук живеят красивите и богати на Хамбург, затова тук се намират красиви стари сгради и градски вили на големи парцели. Някои от вилите са били семейно притежавани от поколения. На склона на планината Süllbergs се намират стари традиционни и модерни вили. Преобладаващите бели фасади се открояват от далеч между зелените дървета. Дори и днес, живеещи в тази област, е много популярен сред богатите ханзеати. Ако искате да живеете тук, трябва да потърсите известен луксозен агент по недвижими имоти. Такъв е случаят и на началната страница на недвижимия посредник в Хамбург GUSTAFSEN & CO посочи дискретност и поверителност при продажбата. Собствениците обикновено искат дискретна продажба, тяхната неприкосновеност на личния живот е важна за тях, постъпленията от продажбата и жилищните адреси не трябва да бъдат публични. И така, много висококачествени недвижими имоти, особено градските вили на Елба или Алстер, не се предлагат публично и със сигурност не се намират в обичайните портали за недвижими имоти.

  11 бързи и вкусни рецепти за десерт за Коледа

Hamburg-оставаща Blankenese красиво Цялостно

Кой живее в Blankenese?

Актьори, предприемачи, музиканти и художници. Всеки, който живее в Бланкенес, е направил това. За известни личности като Cosma Shiva Hagen, Rolf Zuckowski, Vitali Klitschko или Otto Waalkes Blankenese или предградията на Елба е приет дом.

Карл Лагерфелд обаче отново реши срещу Хамбург, а вилата му на Елба (построена през 1926 г.) в момента се продава.

Blankenese-вили четвърт красив-перспектива

Забележителности и развлекателни дейности

Който се изкачва нагоре от Елба, преминава красивите паркове, където е прекрасно да се забавлявате. Ресторантите ви канят да ядете. Връщането трябва да започне във влака, тъй като станцията Blankeneseer е открита през 1867 г., което я превръща в най-старата жп гара в Хамбург.

Всеки, който иска да спортува, е точно в Blankenese. Има многобройни ветроходни клубове, включително най-старият клуб по ветроходство в Германия, ветроходният клуб RHE. Дори голфърите наистина ще се насладят на голф клуба на Бланкенес “Falkenstein”. Как да станете член на Golfclub Falkenstein? Изключително на препоръка и с чакащ списък. Мобилните телефони са забранени навсякъде в обекта, не се допускат дънки и без ръкави. Историята сама по себе си е забележителна: тук се броят талантът, традицията и верността.

голф клуб-Falkenstein-в-Хамбург-Blankenese