Благодарение на техническия напредък качеството и външния вид на виниловите подови настилки се подобрява многократно през последните години. С атрактивно съотношение цена-качество, това е едно от най-популярните покрития в хола. Когато проектирате дом, един факт е особено важен днес: индивидуалност! Вече няма схема “F”, според която апартаментите са обзаведени и така се намират клиенти с дизайн винил идеална алтернатива на паркета или ламинат.

Винил – Съвременни материали за пода

качество-паркет в спални


В модерния дизайн и оптиката виниловите подови настилки са начело на първо място. Търговията предлага наистина хубави гуми, които не напомнят на старите маратонки. Съвременните производствени процеси позволяват огромен асортимент от цветове и модели. Примерите за Hori показват колко красив и автентичен винил може да изглежда в естествената оптика. Дори старото обвинение, че винилът съдържа вредни вещества, е отдавна остарял. Подобно на други подови настилки, винилът е произведен в съответствие със стандарт DIN EN 685 и явно стои до сравнението на други материали като ламинат. Произведеният в Европа винилов под не съдържа вредни пластификатори.

винил-етаж-в-красив-дневна

Предимства винил

Качеството на винила е изгодно, покритието поглъща шумове в помещението и по този начин има положителен ефект върху климата в жилищния район. По желание, винилови подове също така включват вградена шумоизолация, премахвайки необходимостта от още една стъпка по полагане на изолацията. Благодарение на добрите си качества винилът е много добър и лесен за нанасяне. Последващото почистване лесно се извършва с метла и влажна кърпа. Не само в дневната, но и в банята – така че мокрите помещения – може да бъде поставен винил под. Тук, вместо нормалното, се използва водоустойчиво лепило. Поради ниската си височина, може да се постави и винил, където другите подови настилки са твърде високи поради затворените врати.

  Стенна лагуна - 30 творчески примера

красива спалня с винилов под

Недостатъци винил

Недостатък може да бъде тънкият слой, така че винилът винаги трябва да се полага върху равномерни повърхности. Освен това, тежки предмети или мебели могат да повредят трайно пода. Винилната настилка не е напълно водоустойчива и следователно трябва да се почиства само мокра, но не и мокра. Отстраняването на винилови настилки отнема време. Тъй като подът е залепен, трябва да работите внимателно тук. След това почвата се изхвърля само в инсинератор.

винил етаж-творческа-модерен дизайн


Въпроси от ежедневието

Освен това, винил не трябва да се инсталира на съществуващ килим. Това не заменя шумоизолацията на крака, но може да бъде причина за по-късна плесен. Плочките от друга страна са подходящи като основа. Тук нивелиращото съединение трябва да осигурява равна повърхност. Също така се препоръчва шумоизолация на стъпалата.

винил-етаж-модерен и елегантен, кухня