Може би вече сте открили комфорта на хамаците? Въпреки това, бихме искали да ви напомним колко практични, красиви и евтини са тези “мебели”. В тази статия бихме искали да ви запознаем с историята на хамаците и също да покажем супер тенденция, представяща модерните столове за хамаци. Оставете се да бъдете парче от мечтаното настроение и да прочетете нататък!

Хамоти и хамаци за непринудена атмосфера!

Хамак градина


на хамак представлява “място за почивка и за спане, изработено от мрежеста или платнена тъкан, което се простира между две точки на закрепване, така че да се образува плаваща лежаща повърхност”. С това кратко обяснение смятаме, че вече е ясно колко комфорт хамаците предлагат. Усещането за свободно висене е много популярно сред хората и изобщо не е ново. Историята на хамаците започва iв Латинска Америка, където са изброени сред местното население в Гебдимът гледаше. На сушата, “мебелите”, попитани от повишената им защита срещу оказване на опасни животни, замърсявания и влага, необходими на жителите там. Разработването на термина хамак е типичен пример за народна етимология. Произходът е името на Таинос в Хаити за своите сънни мрежи hamáka При преоткриването си на Америка, Колумб също познава хамака. На 17 октомври 1492 г. той отбелязва в дневника си: “Леглата и одеалата, върху които спяха тези хора, са вид вълнена мрежа”. По-късно те се използват в корабоплаването като пространство за спестяване. Хамакли се насочиха към Европа, където скоро станаха популярни и по-късно се разпространиха по целия свят.

  Реновирайте хола: 100 уникални идеи!

Хамаци като наклонени мебели

Хамак в градина

Хамак бяло

Стол за хамак като място за сядане

Днес хамаците и новият тип стол за хранене служат като релаксираща опция за почивка, не само на открито, но и у дома. На пазара се продават различни модели, много от които предлагат нови възможности освен стандартния дизайн. В този смисъл хамакските столове са особено популярни, тъй като позволяват свободно седене, пестене на пространство и релаксация – подходящи за четене, пиене на кафе или просто … седене 🙂

Висящ стол-Бразилия-папая


Вижте нашите предложения за хамак столове, които можете да намерите и да поръчате от специализирани продавачи онлайн.

Висящ стол-домашно

Висящ стол, тръстика и бяло

Висящ стол-Caribea

Висящ стол, декоративни възглавници

Висящ стол, луксозен червен

Висящ стол-удобно-и-практично

Хамак фотьойл-френска-крем-лукс

Висящ стол дърво стол

Висящ стол в градина

Висящ стол в-Garten2

Висящ стол-майстор

Висящ стол море

Висящ стол-оранжев открит

Висящ стол-папая-открит

Висящ стол-квадрат

Висящ стол Въжени-сини възглавници

Висящ стол-strefen

Висящ стол до дома

Висящ стол до дома

Висящ стол до дома колоритен