Днес се занимаваме с темата “Направи си сам крем за очи”. Кожата в очната зона е особено чувствителна и изисква по-голяма грижа от останалата част от кожата на лицето. Според експерти, застаряването на кожата започва около 25-та година. Това е времето, когато кожата губи влагата, водата между клетките и хиалуроновата киселина, която насърчава еластичността на кожата, става по-малка. Мимическите бръчки не отнемат много време, за да станат по-големи и по-дълбоки. Застаряването на кожата може да бъде причинено от различни генетични и външни фактори, като: Например, UV радиация, вредни навици като тютюнопушене и пиене, постоянна липса на сън, стрес, лош въздух и т.н. В допълнение към стареенето на кожата, тези фактори предизвикват промени в цвета на кожата и образуването на торбички за очи. Следователно почистването на лицето и редовното приложение на крем за очи след тази възраст е задължително условие за всяка жена. За по-ефективна грижа за кожата можете сами да направите предпочитания крем за очи.

Най-добрият начин да постигнете желания ефект е с помощта на естествена козметика. В зависимост от това кой ефект е постигнат, очната зона трябва да бъде третирана с подходящите продукти. Има различни кремове за очи с различни функции. Има кремове против стареене, кремове за очи и кремове за очи за очи, овлажнители, дневни кремове, нощни кремове и други. В нашата статия всеки от нас представя рецепта за всяко от тези очни кремове.

В по-голямата си част кремът за кожа се състои от овлажняващи продукти като есенциални и други масла. На първо място, би било добре да се спомене кои етерични масла имат анти-стареене ефект.

Лавандуловото масло: Лавандуловото масло е подходящо за всеки тип кожа. Той съдържа много антиоксиданти, които предпазват кожата от свободни радикали и вредни ултравиолетови лъчи. В допълнение към ефекта против стареене, лавандуловото масло има успокояващ ефект, който на свой ред допринася за по-добър сън.

Направете сами крем за очи

Направете сами крем за очи: лавандулово поле в слънчев ден под синьото небе


Нар масло от семена: Това масло играе особено важна роля в борбата срещу стареенето на кожата. По тази причина може да се използва и като крем против слънце. Маслото от нар от нар укрепва епидермиса (най-горния слой на кожата) и поправя дермата (по-дълбокия слой на кожата). Той също така стимулира производството на колаген и по този начин подобрява еластичността на кожата. Маслото от нар е все още известно със своите антимикробни, противовъзпалителни и лечебни свойства, които подобряват здравето на кожата. Тя се абсорбира от кожата много бързо и е подходяща за всеки тип кожа.

  Sunrise снимки и снимки до учудване

Направете сами крем за очи с масло от нар

Направете сами крем за очи: есенно масло от нар, малки парчета нар

Hagebutteöl: Розово масло е друга естествена съставка, открита в естествената козметика. Антиоксидантите в това етерично масло допринасят за по-добра еластичност и твърдост на кожата. В допълнение, тя намалява характеристиките на стареене като бръчки и цветни петна по кожата. Масло от шипки съдържа голямо количество витамин А и допринася за развитието и регенерирането на нови кожни клетки.

Направете сами крем за очи с екстракт от шипка

Направете сами естествената козметика: направете етерично масло от червени брегови кораби

масло от жожоба: Това масло е едно от най-добрите хидратиращи масла. Той съдържа много витамин Е, витамин В комплекс и йод и с редовна употреба помага дори в случай на йоден дефицит в организма. Друга особеност на маслото от жожоба е регулирането на мазнините в кожата. Това е мощно лекарство за обриви. Помага за хидратиране на кожата, предотвратявайки дразнене на кожата, цветни петна и парене. За особено суха кожа, маслото от жожоба помага за образуването на фин слой мазнини върху кожата, което поддържа кожата влажна и по този начин млада.

Съществено масло от жожоба

Направете своя собствена козметика - основното масло от жожоба от инсталацията за жожоба


Розовото масло: Когато говорим за олекотени за кожата масла, трябва да споменем розовото масло. Това е хидратиращ и избелващ агент. Също така има анти-стареене ефект. Високата концентрация на антиоксиданти в розовото масло помага да се предотврати образуването на (фини) бръчки. Това етерично масло има противовъзпалителен ефект, който помага да се намали зачервяването. Заедно с розовото масло ароматът има успокояващ ефект.

Розово масло

Направете сами козметика: розово масло в козметични бутилки от тъмно стъкло, розови листенца, рози, хоросан

здравец: Генериново масло е лекарство, което предотвратява преждевременното стареене. Благодарение на антиоксидантите в това масло се подобрява еластичността и твърдостта на кожата. Етеричното масло стимулира кръвообращението под горния слой на кожата, което е важно за идеална кожа и общо физическо здраве. Освен това, маслото от здравец допринася за прикрепването и заздравяването на клетките и за образуването на нови клетки. Помага за регулиране на мастната тъкан и има терапевтичен ефект върху възпалението на кожата.

Анти-стареене терапия с минерално масло

Направете своя собствена козметика: минерално масло, лава камъни, свещи, хавлиени кърпи, жиланов цвят

Морков масло: Етеричното масло от семена от моркови има регенериращ ефект върху кожата и допринася за младата и здрава кожа. Маслото от морково масло, получено чрез парна дестилация, съдържа голямо количество витамин А. Този витамин е мощен антиоксидант, който предотвратява увреждането на клетките от свободните радикали. Каротеноидите, съдържащи маслото, подмладяват клетките на кожата и стимулират процеса на детоксикация, което е много важно за здравата и лъскава кожа. Маслото от моркови предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи и помага да се лекува кожната тъкан.

  80 супер атрактивни идеи за татуировка на китката

Регенерираща терапия на кожата с масло от моркови

малка козметична бутилка като стъкло с масло от моркови, оранжев морков, лъжица семена от моркови

Commiphoraöl: Camiphora е кафяво растение, чийто екстракт има обещаващ ефект против стареене. Антиоксидантите в този петрол се борят с бръчки, стареене и други стареещи свойства. В допълнение, Camiphoraöl помага при предотвратяването на щети от свободните радикали и оксидацията. Богато на антисептични съставки, които помагат за лечение на други заболявания, това масло балансира цвета на кожата. Той дори защитава кожата от ултравиолетовите лъчи.

Инсталацията на комифората

Направете себе си естествена козметика - направете етерично масло от завода Commiphora

нероли: Нероли масло е една от най-добрите аюрведа тайни в областта на козметиката. Помага да се поддържа еластичността и твърдостта на кожата дори и в напреднала възраст. Това етерично масло е идеално за мазна и чувствителна кожа. Той съдържа химикал, наречен цитрал, който поддържа клетъчната регенерация и предотвратява преждевременното стареене на клетките. Антиоксидантите в маслото допринасят за тонизиране на кожата, а антисептичният му ефект помага да се лекуват и предпазват от кожни инфекции. В допълнение, нейният аромат има успокояващ ефект върху нервите и тялото.

Neroliblühte

Направете сами натурална козметика: растение Nerolip, бяло нероли, нероли, екстракт от неролин

Niembaumöl: Това масло е отлично средство за защита от инфекция и стареене на кожата. Той дори помага за пречистване на кръвта, което от своя страна осигурява здрава и гладка кожа. Маслото на Niembaum съдържа много полиненаситени мастни киселини и голямо количество витамин Е, което предотвратява преждевременното стареене.

Neem

Направете сами крем за лице с масло от Нероли от дървото нероли, плодове от нероли, остри дървесни листа

С тези масла можете да развиете различни вариации на рецептите за крем за очи, следвайки принципите, споменати по-долу, за направата на кремове.

Анти-стареене крем

Направете сами крема: Крем против стареене с кокосово масло и капсули с витамин Е.

Всички продукти, от които се нуждаете за тази рецепта:

  • кокосово масло
  • 2 капсули от витамин Е
  • Розово масло / едно от горните масла / вода

Важно за тази рецепта е, че кокосовото масло превъзхожда. Нуждаете се от 1 супена лъжица кокосово масло и все пак трябва да давате съдържанието на двете капсули витамин Е. Най-лесният начин да направите това е да пробиете капсулите с помощта на игла и да изтласкате течните витамини. Както кокосовото масло, така и витамин Е са много добри за кожата. Те хидратират, подхранват и излекуват кожата, стимулират производството на колаген и се абсорбират добре от кожата. Имате нужда от 1-2 капки розово масло или вода и крем против стареене е готов. Малка бележка тук е, че кремовете с вода заради бактериите се развалят по-бързо.

  104 зашеметяващи викинг татуировки за мъже и жени

Кремове за тяло Крем

Направете свой собствен крем: крем против тъмни кръгове с екстракт от женско биле, витамин К и алое вера

съставки:

  • екстракт от женско биле
  • 2-3 капки витамин К
  • Алое вера гел

Ликорията има антибактериален ефект и често се използва за производството на медицински кожни продукти. Витамин К се характеризира със своя коагулиращ ефект и следователно е перфектното средство за удебеляване на кремове. Смесете двата продукта в стъклена купа и добавете малко алое вера. След това се разбърква добре. Получената смес не трябва да е твърде мазна или твърде течна, но е много лесна за употреба.

Нанесете крем за очи всяка вечер преди сън. Тъй като екстрактът от женско бика има избелващ ефект, той може да направи кожата в очната зона светлочувствителна. Поради тази причина е препоръчително да се прилага слънцезащитен крем, така че кожата да остане защитена.

Хидратиращ крем за очи

овлажняващ крем за очи с масло от ший, маслинено масло, витамин Е, емулгатор, ванилова мас,

За да запазите кожата си еластична и твърда, тя се нуждае от постоянна хидратираща грижа. За ефективен овлажнител се нуждаете от следните продукти:

  • 10 грама масло от Шаа
  • студено пресовано зехтин
  • 5 g естествен емулгатор
  • 70 ml вода от здравец
  • 2 ml студено пресовано масло от шипка
  • 0, 5 ml студено пресовано масло от моркови
  • 0, 5 ml витамин Е
  • 5 капки есенциално ванилово масло
  • 5 капки от основно маслинено масло

В тази комбинация продуктите имат не само овлажняващ ефект, но и ефект против бръчки. Те помагат в борбата с обширни капиляри и разширени вени, имат антиоксидантен ефект, подпомагат възстановяването на колаген и еластин и предотвратяват образуването на кожни петна и роговица.

Нощен крем за очи

Нощен крем за очи против стареене с шоково масло за здрава и млада кожа

През деня кожата на лицето е изложена на вредни фактори на околната среда. За по-добра защита е необходимо повече вода и антиоксиданти, които са включени в ежедневните кремове за очи. За разлика от тях, нощни кремове имат приближаващ и регенериращ ефект. През нощта протича процесът против стареене. Нощта е времето, когато кожата не е подложена на външни влияния, така че козметиката се абсорбира по-бързо и по-ефективно.

Нощен крем за очи с бадемово, шоково и кокосово масло

нощен крем за очи с масло от шеа, бадемово масло, кокосово масло, пчелен восък и витамин Е.

  • 1/4 чаша бадемово масло
  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 2 супени лъжици пчелен восък
  • 1/2 чаена лъжичка витамин Е
  • 1 супена лъжица масло от ший

Разтопете пчелния восък и кокосовото масло във водна баня. Бавно можете да добавите и другите съставки. Трябва да продължите да бъркате. Ако всички съставки вече са добре смесени, можете да излеете крема в козметична чаша.

NB! Всички очни кремове трябва да се прилагат върху почистваната кожа с лек масаж за по-добър ефект.

Хидратираща кожна терапия с крем за очи за авокадо

Направете сами крем - хидратиращ крем за очи с екстракт от авокадо

Направете сами крем за лице - крем за очи с лавандула в квадратна козметична опаковка

Обърнете се в студена вода за малки пори и предотвратявайте набръчкване

бяла купа със студена вода и светло розови розови листенца за терапия против бръчки и малки пори

Витамин Е капсули

Направете сами крем за лице с витамин Е капсули, течен витамин Е.

Направете сами крема - основното лавандулово масло в тъмни козметични бутилки, изработени от кафява стъкло

Направете си сам крем за лице - мургав цвят, бръшлян листа, бяла купа за смесване

Крем против бръчки за гладка кожа, крем с кафева основа, кафе на зърна, жълти цветя

домашен крем за очи с екстракт от алое вера, гел от алое вера, листа от алое вера

Направете сами крема: терапия за предотвратяване на бръчки

Направете свой собствен крем с алое вера, витамин Е, масло от жожоба, лавандулово масло, дестилирана вода, глицерин

лек козметичен крем за очи с натурални продукти в сметанов крем, жълто-розово цветно растение

Крем за очи с екстракт от роза

Направете си сами натуралната козметика - Крем за очи с екстракт от розови листенца, розово масло

Направете сами крем за лице с лавандулово масло, зехтин, кокосово масло и масло от ший

Гладка и млада кожа

Използвайте кремове за лице с натурални продукти за млада, гладка и здрава кожа на лицето

основно кокосово масло в малка стъклена бутилка с метален капак, кокос, кърпи за баня в бял цвят

Изработване на кокосово масло от кокосови орехи, кокосово орехче, дървена лъжица, сметана

Направете си сами натурална козметика: крем за очи с масло от ший, кокосово масло, алое вера и зехтин

лек текстура дневен крем за очи с екстракт от роза от концентрирано розово венчелистче

Основното масло от алое вера намира чудесно приложение в козметиката на естествените продукти

Направете сами натуралната козметика с етерично масло от бадеми, дървени лъжици, бадемово масло

Направете своя собствена козметика - Shea, Shea Butter, G'nseblumen, Olivenöl, dekorativer Keramikteller

ywei различни етерични масла в козметични контейнери от стъкло, лавандула сламки

различни видове крем за красота: екстракт от чай и краставици, пилинг крем, екстракт от лимон

Elderflower крем за очи за жени в напреднала възраст за предотвратяване на бръчки

стъклена бутилка зехтин, масло от шеа, кокосово масло, пчелен восък в метални контейнери, капсули от витамин Е