Китайски зодиак: В първата част на статията разглеждахме историята на азиатската астрология и нейните изходни точки. Представихме първите шест знака на китайската звезда (плъх, бивол, тигър, заек, дракон, змия), всеки със своето значение и характеристики.

Във втората част на статията говорим за останалите шест зодиакални знака от китайския календар. Част 1 на статията Китайски зодиак: смисъл и характеристики можете да намерите тук.

Китайски Зодиак: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Китайски зодиачен кон, просперитет, ум, търпение, пожарен кон


Характерно за представителите на този зодиакален знак е, че изглеждат добре, носят хубави дрехи и имат добри нрави. Конете се възползват от чуждестранното богатство в своя полза. Те често са успешни в политиката и връзките с обществеността, но те не са толкова умни, колкото изглежда – нещо, което те откриват за себе си, преди другите да забележат. Те обичат да дават публични изказвания. Конете имат съзнание и имат умни ръце. Хората, родени под зодиакалния знак на коня, са по-гъвкави от интелигентни. Те нямат вяра в себе си. С гореща кръв те бързо губят търпение, затова се отказват от плодовете на своите усилия. Конете, родени като коне, са егоистични, разбиват други, които стоят на пътя си, без угризения. По характер, те са независими и действат на собствените си глави, без да слушат каквито и да било външни съвети. Те са трудолюбиви и се справят добре с пари. Често настроението й е различно. Типично за тях е, че лесно се отегчават – без значение дали става дума за работа или любов. По тази причина те често се нуждаят от ново начало.

Забележително е Годината на пожарния кон (1906, 1966, 2026 и т.н.), който се провежда на всеки 60 години. Това е особено неблагоприятно за всички, родени под знака на коня. Той застрашава нещастието, болестите и бедствията.

Китайски зодиак: 60-годишен цикъл

Китайски зодиак: 60-та циклична маса, зодиакален знак

Източник: Wikipedia

Родените от коне са представителни. Те обичат представления, концерти, събирания, спортни състезания и всичко, съчетано с присъствието на много хора на едно и също място. Те са добри с комплименти, весели, грижовни, симпатични и се радват на популярност. Техните успехи в политиката им дават усещане за удовлетворение. Те са способни на физическа работа. Всъщност, те нямат вяра в себе си, но не е трудно за тях да демонстрират високо самочувствие. Те лесно се предават на гнева си, който често е непокорен.

В отношенията с противоположния пол те често показват слабост. Заради любовта, те са готови да хвърлят всичко и всички. Страстта на колата в любовта е толкова силна, че е безразлична към другите. По тази причина той често изпитва неуспехи в живота си. Ако конят успее да потисне своята слабост, той ще има щастлив живот. Подходящи партньори за любовните му отношения са овцете, тигърът и кучето, плъхът, който трябва да избягва.

В първата си фаза на живот конете са доста неспокойни. По време на младостта си, те са склонни да избягват семейни събирания и това не върви без неудобства.

Известен представител на китайския зодиак: Цицерон, Рузвелт, Никита Хрушчов, Муамар Кадафи, Пол Маккартни.

Китайска зодия Коза: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Китайски зодиак коза, художник, песимистичен, мрачен, недисциплиниран

Елегантен, артистичен и влюбен в природата, овцете биха могли да бъдат най-очарователните от всички китайски зодиаки, ако не бяха толкова капризни и песимистични. Представителите на Зодиака никога не са доволни от съдбата си. Те нямат чувство за време и винаги закъсняват, те са разхвърляни и недисциплинирани хора. С настроението си, овцете могат да разочароват другите в своята среда. Въпреки това, той успее да стане популярен с другите, ако това е в негов интерес. Овцете са привлечени от религията, мистериозната и свръхестествената. Той е послушен и поради тази причина той няма да бъде нито лидер, нито победител в живота. Ако тя е под добро влияние, тя може да блести до известна степен и дори да успее. Неговият сантиментален живот е твърде неспокоен. Овцете нямат чувство за отговорност. Те имат добър вкус и са талантливи.

  Сибирската котка - 30 супер сладки картини

Те стават добри специалисти. Те вършат отлична работа с технически и художествени умения. Те са умни, но никога не играят първата цигулка. И в някои случаи това е важно. Вашето творческо същество се нуждае от чужда, по-силна воля.

Овцете са женски зодиакален знак. Роден под тази мечта за мирен живот, брак и богатство. Те често стават велики художници или писатели. Тези хора не са добри търговци. Те говорят прекалено бързо или твърде бавно, тромави и изразяват себе си метафорично.

В неблагоприятни случаи те са склонни да прекратят живота си.

Когато става дума за дрехи, кухня, комфорт и добър вкус, те са на второ място. Те искат да поддържат връзка с художниците.

Любовният живот на овцете е бурен и често е пълен с проблеми. Най-подходящите любовни партньори за нея са заекът, свинята и конят. Настроението на овцете ще забавлява заека, свинята ще се справи търпеливо, а егоистият кон просто няма да го забележи. Любовните взаимоотношения с друга овца, кучето и бизона са обречени на провал.

Желаният успех се постига от овцете в неговата втора фаза на живот.

Известни хора, родени под знака на зодиака: Лорънс Оливие, Мигел де Сервантес, Оноре де Балзак, Густав Флаберт, Бенито Мусолини, Мик Джагър.

Маймуна: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Маймуните имат чувство за хумор, са смешни, очарователни, игриви


Маймуните имат силно чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуалци и добре развити хора, разбират всичко и се интересуват от всичко. Те са въображаеми и оригинални, с общи мисловни модели, за да намерят решение на всеки проблем. Те имат здрав ум и способността да мамят другите. Те не се колебаят да ангажират другите с интриги и дори да лъжат, когато са сигурни, че ще останат ненаказани. Независимо какво правят, хората около тях не се тревожат, защото маймуните имат много чар. Един от недостатъците им е, че са нестабилни и твърде експанзивни. Нейната хумор, обаче, балансира всичко.

Маймуните са тези, които често получавате душата на обществото призовава. Те са умни и коварни, но и учтиви и склонни да служат. В същото време те също са егоистични. Те крият лошото си мнение за другите и се чувстват повече, отколкото правят. Маймуните са любознателни, винаги са чели всичко, знаят всичко и остават с всичко, което се случва в света. Обикновено те са добре образовани, имат добра памет, запомнят много малки детайли. Те са изключително изобретателни. Те имат способността да заблуждават другите.

Маймуните не са лишени от дипломатически умения. Можете да избягате от сложни ситуации. Те са кариеристи и винаги имат възможност и причини да се възползват от всички възможности. Макар че са лакомични и измамни, представителите на другите китайски зодиаки се оглеждат за своето дружество за прозрението си. Представителите на този зодиак винаги са люлеещи се и са много умни за финансовите транзакции. Те са отлични работници във всички области, за които са необходими разбиране и информация. Обикновено те са успешни в много области: политика, дипломация, търговия, индустрия. Ако те следват призванието си, те винаги стават известни.

  40 страхотни снимки, които ще ви харесат

Хората, родени в годината на маймуната, обикновено нямат късмет в любовта. Те са страстни, много се влюбват, но много бързо се насищат и започват да търсят нова любов. Най-добрите партньорства са маймуните с представители на героите на дракона и плъховете. В отношенията си с овцете те са нестабилни. Любовните отношения с тигри трябва да се избягват.

Известни представители: Леонардо да Винчи, Федерико Фелини.

Хан: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Китайски хороскоп, 2023 е годината на копелета, кълващи кокошки

2023 е годината на петел според китайския календар. Хората, родени в някоя от горепосочените години, са открити и неформални, те не обичат никого и не казват какво мислят, което често се смята за груби, дори агресивни хора. Всъщност те са изключително честни, сега имат дипломатически умения. Кранът е привидно ексцентричен. Разбира се, те обичат да бъдат забелязани от другите и дават своя външен вид и дрехите си, които често са твърде ексцентрични, много важни. Всъщност те са много консервативни. Те са големи мютюри и chatterboxes, но са приятни за останалите. Други хора са привлечени от желанието си да правят повече неща, отколкото могат. Колчарите работят трудно, имат талант за пейзаж и са пълни с идеи.

В някои случаи, тяхната откритост е проява на егоизъм. Те са безразлични към уязвимостта на други хора, тъй като мнозина вярват, че петелът не трябва да бъде пощаден. Една от характеристиките им е, че те вярват, че винаги са прави, и знаят всичко. Те гледат, мечтаят, си представят, че са герои. Но това се случва само в семейния кръг. Понякога гледането им става чиста мързел. Тези, родени като кошери, говорят повече и повече, отколкото всъщност могат да направят.

Тези хора са смели и смели до такава степен, че рискуват живота си с усмивка около устата си. Те започват задачи, които не са в тяхната власт, и след неизбежния неуспех те остават разочаровани.

Годината на родените в петелта хора трябва да работи много, за да изкарва прехраната си. Но ако работят в благоприятна област, те ще постигнат желания просперитет. Ако се предадат на мързеливост и увлечение, те стават онези “философи”, които проникват в боклука и се опитват да привлекат вниманието на обществото. В повечето случаи те се реализират в областта на земеделието и в професиите, които са свързани с други хора. Често крановете са подложени на финансови рискове. За голяма част от тях думите “фалит” и “бедствие” имат финансово измерение. От хората, родени като пелерини, никога не стават добри икономисти.

Кранът е труден за завладяване на любовта. Типично за мъжете е, че те обичат да се занимават с жени, които им дават пълно внимание и ги съдят. Женските петли се чувстват добре в компанията на други жени и предпочитат професии, където преобладават представителите на жените. В трите си фази на живот, кранчетата цици и неуспехи във финансовата и в областта на любовта. Пътят й се простира отвъд бедността и богатството, над идеалната любов и най-отвратителните си забележки. На възраст те стават щастливи.

Най-добрите приятели на кошерите са биволът, драконът и змията. Заекът ги води до страдание и живеейки заедно с друг петел е просто непоносимо.

Известни представители на зодиакалния знак: Мари де Медичи, Рихард Вагнер, Салвадор Аленде, Роман Полански, Хуан Карлос І Крал на Испания.

Куче: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2023

китайски хороскоп, куче, зодиакално куче, дълга коса

Честно и лоялно, кучето има сложно чувство за дълг. Той съчетава най-благородните черти на характера. Кучето рядко привлича вниманието, но никой не е по-добър слушател от него. Неговата лоялност може да достигне нивото на самоотричане. Представителите на този звезда са готови да направят всичко за своите приятели. Те имат неспокоен характер, винаги са нащрек и са изключително упорити. Философи и моралисти, кучетата с уважение се занимават с всички компании в живота си. Те са мързеливи, които често отнемат пари и комфорт, но винаги остават верни на своите идеали. Такива хора стават добри адвокати, бизнесмени и възпитатели.

  Градински стълби - 33 страхотни дизайнерски идеи!

Кучетата рядко изразяват чувствата си. Те спират на нищо и знаят точно какво искат. Те често са циници и често критикуват. Те са песимисти, които нямат никакви очаквания в живота.

Родените в годината на кучето действат смело срещу несправедливостта. Дори и най-малката несправедливост събужда усещане за непоносимост в тях. Те са скептици с чувство за хумор. Що се отнася до чувствата, те очевидно са готини, но това впечатление е подвеждащо. Въпреки тези недостатъци те имат редица благородни черти като лоялност, лоялност, честност, чувство за дълг. Нито пък искат да споделят подробности за живота си с другите, нито да чуват от другите. Вашите коментари са прости. Понякога им е трудно да намерят правилните думи. Тя почти не се интересува от парите. Те са щедри и несправедливи.

Представителите на китайското зодиакално куче са добри лидери, свещеници, социални служители и преподаватели. Що се отнася до любовта, те са идеалисти. Те са верни и разумни. Най-добрите любовни партньори за нея са конете, зайците и тигри. Те се справят добре със зайците и конете, с тигри, които могат да преживеят много приключения, но и драматична борба в името на справедливостта. Няма добри комбинации с овцете и дракона.

Свине: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2023

Зодиак свиня, цветя, кръгла опашка, голям багаж

Прасетата носят мир. Те са чувствителни и галантни. Прасетата са приятен разговорник и добри сексуални партньори. Обикновено те са приятелски и отворени. Хората с този златен знак са стратези, те се отнасят към всички видове игри и не се притесняват, ако загубят играта. Жените представители на зодиакалното прасе са добри домакини, обичат да даряват и имат оживен характер. Очевидно те отстъпват, но зад спокойния характер има силна воля и сила. Разумни и трудолюбиви, владеят всяка професия, но имат талант за литература. Прасетата имат приятели, за които те са особено готови да се жертват, но често остават разочаровани от тях.

Хората, родени през годината на прасето, имат добродетелен характер и са много склонни да служат. Ти си малко наивен и беззащитен. Те не са предатели и можете да им се доверите напълно. Те нямат толкова много приятели, но те имат за цял живот. Жените обичат да организират партита, тъй като са добри домакини. Освен това, те също са добри майки.

Тези, родени като свине, никога не са в конфликт с хората, които ги обичат. Една от недостатъците, които имат, е връзката им с хигиената. Те също така задават безброй въпроси и анализират дали са действали честно в дадена ситуация. Те са изключително честни до такава степен, че да обезоръжават противниците си. Ако понякога лъжат, това е просто реакция на отбраната. Те често не говорят, но когато го правят, те винаги изчерпват темата. Те са интелектуалци, огладващи знанието. Представителите на знака на зодиака четат много и са добре информирани. Зад нейната кротка фигура е мощен характер. Прасетата правят всичко възможно да изпълнят задълженията си. Отнема много време, за да вземе решение, но след като се срещне, няма нищо, което да ги спре да ги завърши.

Подходящо любовно партньорство за прасетата е това със зайци. Трябва да внимавате със змиите, защото често използват свинете. Овцете я тормогат. В някои случаи те могат да станат добри приятели с дракони.

В първата им фаза на живот свинете са относително спокойни, във втората фаза те се съпровождат със семейни проблеми.

Известни представители: основателите на династията на милионерите Ротшилд, Джон Д. Рокфелер, Хенри Форд, Ърнест Хемингуей, Франсоа Саган, Уди Алън.